Header afbeelding VDL Siergrind 3

Filtergranulaten

VDL Siergrind levert een brede range speciaal geselecteerde granulaten voor toepassing in filterinstallaties of filterzones van zwemvijvers. Deze filtergranulaten leggen de basis voor het effectief afbouwen van schadelijke organische en anorganische stoffen.


1. Filtersubstraat

Dit filtersubstraat bestaat uit geëxpandeerde kleikorrels met een zeer groot poriënvolume en daarmee een groot waterdoorlatend vermogen. De optimale structuur voor bacterieaanhechting maakt het filtersubstraat uit het VDL-programma uitermate geschikt als biologisch filtermateriaal.


2. Zeoliet

Zeoliet is een vulkanisch gesteente met een unieke structuur. Het zeoliet uit het programma van VDL Siergrind heeft een groot absorberend vermogen en kent tal van toepassingen. In vijvers en aquaria absorbeert zeoliet ammonium waardoor ongewenste algengroei wordt tegengegaan.


3. Lava

VDL Siergrind levert binnen het vijvergamma lava, een vulkanisch gesteente met grove structuur. Deze grove, poreuze structuur biedt lava een groot aanhechtingsoppervlak voor bacteriën, die zo aan het water onttrokken worden. Een uitstekend biologisch filtermateriaal voor vijvers en natuurlijke zwemvijvers.


Naast het eigen VDL-programma behoort ook private label-verpakking tot de mogelijkheden.

Impressie